„Ние сме ангели инвеститори с инкубатор за идеи, които работят с предприемачи за онлайн иновации.“

Хората с опит в предприемачеството знаят, че най-трудната част от създаването на нова компания не е просто намирането на капитал – а превръщането на идеите в реалност. Microsoft предлагат своята обширна мрежа от експертиза, опит и ресурси на иноваторите в интернет, които се нуждаят от помощта на силни и стабилни партньори за реализацията на своите онлайн проекти.

Фондът „Bing“ е създаден точно с такава цел: „Ние вярваме, че комбинацията от нашите опит, огромен обсег и от вашите свежи бизнес идеи е неповторима формула за успех!“

Новият фонд търси стартъпи, които изграждат онлайн или мобилни преживявания със свежи подходи. Участниците не са задължени да използват технологии на Microsoft.

Какво предлагат Bing на предприемачите в нужда?

  • Субсидирана употреба на нови API от екосистемата на Bing
  • Възможността да използват технологични разработки на Microsoft Research
  • Помощ от професионални дизайнери, инженери и маркетинг експерти.
  • Комуникация с борда на директорите на Microsoft
  • Връзки с партньори и клиенти на компанията
  • Финансиране

В замяна, от Microsoft очакват дългосрочни партньорски отношения с възможност за присъединяване на стартъпите към компанията.

Засега фондът на Bing работи само с компании, локализирани в САЩ. Няма официална информация дали и кога предприемачи от Европа ще могат да се включват в инициативата със собствени бизнес идеи.

Разгледай сайта на фондът „Bing“ →

Pin It on Pinterest

Shares
Share This