bbm

BlackBerry messenger се разделя на три отделни услуги, което ще попречи на почитателите на сигурните съобщения да превключват платформите и устройствата по желание.

От 25 този месец, BlackBerry ще има вече BBM Consumer за устройства с iOS, Android и Windows, BBM Consumer за своите собствени устройства с BlackBerry OS и BB10 и BBM Enterprise, бизнес ориентирана версия, която работи на всички устройства.

Разделянето на услугата няма да спре потребителите да получат достъп до нея и да изпращат съобщения на текущите си контакти, но означава, че след тази дата миграцията с един идентификационен номер няма да е възможна. Например потребител на BBM Enterprise няма да може да прехвърли акаунта си на Android или iOS, без да създаде нов BBID.

Главният мениджър на BlackBerry за дивизията в областта на мобилните решения, Алекс Търбър сподели, че решението за разделяне на BBM на три отделни услуги е в отговорн на различните нужди на потребителите:

„В продължение на няколко години BBM обслужва две много различни аудитории – бизнес потребители, чиито изисквания са за сигурност на текстовите, гласови и видео разговори и обикновените потребители, които се интересуват от безплатна услуга, която предлага привлекателни функции като игри, пазаруване, музика, новини, плащания и прочие“ обясни той.

Търбър се извини и за всяко евентуално объркване, което може да бъде причинено от тази седмица, когато потребителите на BBM не могат да получат достъп до своите контакти или канали, след миграцията на услугата към друго устройство, поради пормяна в настройките на сървърите на компанията и подготовката за същинското й разделяне.

Като цяло, промените не би трябвало да засегнат ежедневната употреба на BBM, освен малкото неудобство при прехвърляне от BlackBerry устройство към Android или iOS смартфон. Потребителите на BBM Enterprise ще получат и допълнителна функция MPoP (множество точки на присъствие), която ще им позволи да използват услугата на няколко устройства едновременно с един и същ BBID.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This