„Измежду статиите, блог публикациите и туийтовете, интернет е препълнен с монолози. Искаме да създадем дом за диалозите онлайн, комбинирайки интимността на вечерен разговор със силата на интернет.“ – споделят създателите на Branch.

Ранният облик на сайта изглежда обещаващ.

Branch е интересен нов стартъп с голям потенциал за развитие и популяризиране. Въпреки че идеята за дискусионна платформа онлайн не е нищо ново, изпълнението на услугата заслужава внимание. Интерфейсът е обмислен и функционален.

С един-два клика поставяте началото на нова дискусия – решавайки дали всеки може да участва в нея, или само избрани хора, които вие лично поканите. Сред тези хора са потребители на Branch, но могат да бъдат и познати с профили в Twitter, а по-късно вероятно и Facebook.

Така изглежда една дискусия в Branch

Социалният елемент – възможността дискусиите да се разширят и да включат потребители на други социални медии, е това, което обещава евентуален успех на Branch. Споделянето е друг ключов фактор за развитието на платформата. Би било перспективно за Branch, ако разработчиците създадат опция за embed на съдържанието, което ще позволи на уебмастърите да пренесат своите дискусии в сайтовете си.

В тази линия на мисли, една алтернативна система за коментари в WordPress – наподобяваща Disqus, би направила чудеса за популяризирането на стартъпа в блоговете и в социалните медии.

Ще успее ли Branch? Ще се хареса ли на достатъчно потребители подобна услуга? И как, ако постигне пополярност, ще еволюира в преходната ера между уеб 2.0 и уеб 3.0? Още е прекалено рано, за да се отговори на тези въпроси.

Едно, обаче, е ясно – Branch заслужава (поне) един поглед.

Разгледайте Branch →

Pin It on Pinterest

Shares
Share This