Запознайте се с Google+ Communities – нова опция в социалната мрежа от Google, с помощта на която откривате нови приятели около общи интереси като готвене, музикален вкус и бизнес.

Фейсбук група, но с шест-литров, турбиниран двигател на Brabus

Google+ Communities е естественият отговор на Facebook Groups, които с течение на времето се оказаха изключително добра идея. Освен, че опцията носи повече гъвкавост в общуването между потребителите, тя надгражда над своя фейсбук аналог с някои допълнителни екстри като категоризация на постовете.

В обществото на Маркетинг и уебмастърство, примерно, имате избор от няколко категории, когато публикувате ново съобщение:

Точно тази категоризация внася много повече ред в големите общества на Google+, където постоянно изскачат нови съобщения. Особено ако искате да се разтърсите из архивите от стари постове, търсейки нещо конкретно – което без тази опция би било доста объркваща и неподредена задача за изпълняване:

Повече функционалност, но за сметка на по-малкото хора

Както всичко друго в Google+, Communities прави всичко онова, което отдавна бихте искали да има във Facebook, но по някаква причина там от тях няма и следа. Може би защото през последната година, мрежата на Зукерберг е прекалено заета с проблемите си да монетизира своя ресурс, за да мисли за иновации. Или защото Google има много повече опит в категоризацията и семантичната информация, отколкото който и да е друг играч на дигиталния пазар. Но това не променя един простичък факт, който засега ме дърпа силно към Facebook…

Да, Google+ Communities предлага много повече опции, изглежда по-лесен за използване и още по-удобен за търсене на ценната информация, която принадлежи на такива таргетирани общества от хора. Но получаваш всичко това за сметката на десет пъти по-малко потребители. И това винаги е бил проблемът на Google+.

Google+ Communities →