Когато говорим за брандинг, една от компаниите, която определено знае как да прави това, е Converse. За разлика от много други техни конкуренти, сред клиентите на компанията са десетки мега звезди – като започнем от Мик Джагър и наскоро нашумялия Хари Стайлс и стигнем до Анди Уорхол. Converse е една от малкото фирми, за които убедително можем да кажем, че не търсят толкова много нови клиенти, колкото се опитват да задържат старите и да им доставят едно ексклузивно преживяване – все по-налагаща се тенденция в макретинга.

Миналия месец бе обявена и най-новата им кампания – ,,Made by you’’, което е, както самите те казват, опит за почит към Чък Тейлър и всеизвестната му ,,All Star’’ колекция, а и една покана към феновете на компанията да се ,,разходят‘‘ в обувките на звездите. Буквално и не чак толкова.

Кампанията стартира в Берлин и се очаква да премине през Ню Йорк, Лондон, Пекин и Мексико. ,,Made by you‘’ представя множество фотографии на обикновени кецове, които всеизвестни знаменитости, дизайнери и дори съвсем нормални хора са превърнали в нещо невероятно. Всичко много ни наподобява на стила на изказването, че няма два чифта Converse на този свят, които да са еднакво износени.

Цветно, провокативно, събиращо имена като Andy Warhol, Futura, Ron English, Glenn O’Brien and Kate Lanphear, Patti Smith и много други, това е поредната кампания на компанията, която се следи с интерес от световните медии и всички клиенти, които самите Converse определят като ,,raw core’’, или твърдото си ядро.