Технологиите предлагат несъмними ползи за образователните институции по цял свят – независимо дали трябва да се създаде система за електронно обучение, за проследяване на успеха на ученици и студенти онлайн или просто за събиране на данни за присъствието им, има готови софтуерни решения за целта.

Но докато повечето продукти решават офлайн проблеми, калифорнийската компания CourseSmart предлага иновативен нов продукт, който предлага на обучителите да разберат точно колко време учащите прекарват в четене на електронните учебници.

Казано другояче, това е Google Analytics за електронни книги

CourseSmart е най-големият световен доставчик на дигитални учебни материали, а през ноември месец компанията започна бета тестове на новата си платформа CourseSmart Analytics – чиято цел е да разбере и анализира поведението на учащите, когато използват електронни учебници.

Използвайки собствен алгоритъм, софтуерът оценява учебните материали според това колко ефективно ангажират учащите. Събирайки данни за колко пъти дадена страница се отваря, колко време е прекарано върху нея и върху целия документ, както и на кои парчета информация се обръща най-много внимание, авторите на електронни учебници получават ценни изводи за качеството им и начините, по които могат да ги подобрят.

Интеграция с всички водещи системи за електронно обучение

Бета версията на CourseSmart Analytics засега е достъпна в електронните системи за обучение Desire2Lear, Blackboard, Moodle, Sakai и Canvas. Продуктът ще бъде масово достъпен за глобалните училища и университети от цял свят някъде през 2013 година.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This