YouTube пуснаха инструмент за скриване на лица от видеоклипове.

Новата опция позволява на потребителите да защитят идентичността на участници в клипове бързо и лесно, без нужда от технически умения или познания по видео обработка.

Опцията за визуална анонимност е важна стъпка за спомагане на свободата на информацията, тъй като ще помогне на потребителите да споделят повече кадри с по-малко притеснения за евентуални последствия.

„Когато искате да споделите чувствителни кадри от протест, без да разкривате лицата на участващите активисти, или когато желаете да покажете как 8-годишното ви дете вкарва зашеметяващ кош в игра по баскетбол, без да показвате лицето му пред целия свят, нашата технология за скриване на лица е първата стъпка към видео анонимност за клипове онлайн.“ – официален блог на YouTube.

Снимка – youtube-global.blogspot.com

Скриването на лица с новата технология е лесно.

След като сте избрали видеото в нужда от цензуриране през Video Enhancements менюто, селектирате Additional Features и натискате бутонът „Apply“, за да премахнете всички лица. Преди да публикувате материала, ще можете да разгледате направените промени и да изтриете оригинала (където лицата не са размазани).

Официален пост в блога на YouTube →