facebook-logo

Преди няколко години анализаторите прогнозираха, че Facebook е в застой и най-добрите й дни безвъзвратно са отминали след появата на Snapchat. Интересното обаче е, че Snapchat подейства като силен мотиватор на социалната мрежа, а през последните години тя копира доста от нейните функции, включвайки ги във Facebook и Instagram.

Понастоящем Facebook е толкова силна, колкото винаги е била и може да се похвали с 2.07 милиарда активни потребители месечно, или 1 от всеки 4 човека на планетата, без да показва признаци на забавяне. Компанията обаче все още присвоява някои от интересните идеи на конкурента си Snapchat и ги добявя към своите продукти. Поредният пример за това е тестването на нова функция, която сигнализира на потребителите за това колко поредни дни са разговаряли с определен човек, насърчавайки ги да запазят жизнения си цикъл и да задълбочат ангажиментите си.

Facebook потвърди тестовете на тази функция в изявление, пред Mashable в края на миналата седмица.:

До името на човек, на който сте изпратили съобщение, може да се появи светкавичка, а брояч ще показва колко последователни дни сте разговаряли с него. Интересно е да видим дали хората ще харесат тази опция, но в момента нямаме повече информация за споделяне“.

Не е ясно дали компанията в крайна сметка ще пусне тази функция за всички свои потребители, но явно тя всячески се опитва да ги задържи в екосистемата си, за да не позволи на Snapchat да узорпира първата позиция като най-добра социална мрежа в света.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This