FacebookFacebook обяви, че новинарският поток, който виждат потребителите на социалната мрежа, отново ще се промени.

Той вече ще показва по-подходящи и информативни истории, а промените идват заради Feed Quality програмата, която всеки ден иска от потребителите да оценят историите, които виждат. Тези оценки са от 1 до 5 и означават, че историята „не е достатъчно информативна“ или съответни при оценко 5 е „много информативна“.

Използвайки потребителския рейтинг, компанията си дава сметка, че хората търсят нещо, което да отговаря на интересите им, да предизвиква широка дискусия или просто новини от своята среда.

До сега Facebook вземаше предвид повече личния живот на потребителите като физически лица и възможността им за избор. Сега тя ще комбинира тази информация с получените резултати, за да направи новинарския поток още по-полезен и информативен.

Що се отнася до страниците, Facebook твърди, че промяната не би трябвало да се отрази негативно на съдържанието, което те предоставят и техните мениджъри нямат повод за притеснения.

Непостоянната политика на социалната мрежа и непрекъснатите промени, които тя прави в новинарския поток, може би дразнят някои от вас. Всъщност целта й е да го направи максимално удобен и полезен за своите потребители.

Съвсем скоро Facebook се опита да ограничи т.нар. clickbait постове, насочени към генериране на приходи от онлайн реклами, но от друга страна поведе война с Ad Block софтуера, за да може да предоставя такива на своите потребители. Това може да звучи противоречиво и не е съвсем ясно какъв ще е резултата от всички тези промени, но социалната мрежа си остава едно от най-посещаваните места във виртуалното ни всекидневие и е ясно, че каквото и да се случи, ние ще я използваме отново и отново.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This