Facebook

Новете правила на социалната мрежа ще изискват страниците с голяма аудитория да удостоверяват местоположеинето си, за да могат да пускат нови публикации, съобщи самата компания. Facebook планира да започне да уведомява съответните профили, чиито собственици ще трябва да преминат през допълнителен процес на удостоверяване и ще имат няколко седмици, за да докажат местоположението си, чрез активиране на съответните услуги на телефоните си и да разрешат двуфакторното удостоверяване.

1

В допълнение към този процес, потребителите ще могат да видят държавата, където се намират администраторите на страниците. Компанията не посочвва колко точно трябва да е голяма аудиторията, за да се задейства допълнителната проверка, но за момента се е фокусирала върху профили, които имат мениджърски отношения с нея, т.е. екип по продажбите, който директно работи с фирмата. Instagram също ще приложи подобни мерки в следващите седмици.

Промяната може да помогне на Facebook да ограничи обхвата на страници, управлявани от фалшиви акаунти, които до сега не са били открити. В момента тези правила важат само в САЩ, като не е ясно кога ще се разпространят в останалата част на света.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This