facebook-track

Facebook има дълга история в промените по интерфейса си, като тества нови функции при малка част от потребителите, за да види кои от тях са работещи и кои не.

Със сигурност обаче, социалната мрежа не иска да попречи на потребителите си да трият вече публикувани постове, или поне така смятахме до сега.

Поредица оплаквания в социалните медии обаче, сочат точно обратното:

Десетки  доклади показват, че в уеб версията на Facebook за настолни компютри, опцията за триене на пост е изчезнала, но ако тя бъде отворена от мобилно устройство – все още е на мястото си.

Първоначално това изглежда по-скоро като бъг, отколкото като рестрикция от страна на социалната мрежа, но когато посетите менюто с отчета за дейността си, което позволява преглеждане и управление на споделените постове, опцията за изтриване все още е там. Това все пак е решение, но не и за тези, които не са така добре запознати с функционалността на страницата.

Може би Facebook отново тества някое от поредните размествания и промени в дизайна, а може би целта й е да насърчи потребителите да използват предимно мобилната версия, която според данни на самата компания има над два милиарда активни месечни потребители и играе все по-голяма роля в растежа на мрежата.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This