Facebook

Преди конференцията за разработчици F8, Марк Зукърбърг обяви, че Facebook изгражда нова опция за поверителността, наречена „Clear History”, чрез която ще могат да бъдат изтривани част от събраните данни. Зукърбърг сравни новия инструмент с възможността за изтриване не бисквитките и кеша на браузъра и сподели, че този „прост контрол“, ще може да изтрие историята на сърфирането в социалната мрежа, посетените сайтове, рекламите, с които сте си взаимодействали и др.

Основният фокус на социалната мрежа ще бъде върху информацията, която тя получава от уеб сайтове и приложения, които използват реклами и инструменти за анализ. Когато дебютира новата футкция, потребителите ще могат да видят и изтрият тази информация от профила си.

„След това Facebook вече няма да е така добра обаче, защото няма да може да използва вашите предпочитания, но все пак контролът трябва да е в ръцете на потребителите“.

Зукърбърг сподели още, че компанията работи, за да се увери, че контролът е ясен, а допълнителна информация за опциите за достъпност и контрол ще бъдат обявени на самата конференция.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This