Watch

Не, Facebook не е създала нов смарт часовник. Watch е новата й видео платформа, която ще предостави на потребителите оригинални телевизионни предавания, и такива финансирани от самата социална мрежа.

Миналия четвъртък малък брой потребители в САЩ получиха достъп до нея, чрез преработена версия на раздела „видео“. С Watch Facebook ще обслужва видео съдържание за iOS, Android настолни компютри, лаптопи и TV приложения. Точно като обикновена телевизионна програма, шоуто ще се съсредоточи върху тема иил история, която няма да бъде генерирана от потребителите, а по-сокро професионална продукция дело на A & E, National Geographic, NBA и Time Inc., която ще включва и предавания на живо. Всяко шоу ще има и секция за коментари, която ще позволи на потребителите да следват разговора и да се ангажират със собствено мнение. Това ще донесе и социален елемент на предаванията, въпреки че подобна чат функция вече съществува в You Tube. Потребителите ще могат и да запазват любимите си програми в списък, да разглеждат това, което приятелите им гледат в момента, или категориите, които се обсъждат най-много. Това е платформа за споделяне на разнообразно съдържание, подобна на You Tube, която компанията планира да разшири, развивайки я в няколко категории, за да ангажира феновете на общността.

Що се отная до съдържанието, което ще се поддържа, целта на компанията е да предостави примери за това, което мисли, че ще работи в Watch, но макари и да финансира някои от предаванията в момента, крайнат цел е печалба под формата на процент от реклами. Ако успее да създаде правилия микс от шоу програми, социалната мрежа има потенциал да се превърне в конкурент на You Tube, тъй като в момента в нейната платформа се гледат вече 100 милиона часа видео.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This