Phone-fb-796x531

Телефоните с 48 мегапикселови камери вече са факт, а направените от тях снимки найстина са по-богати, но и далеч по-големи. За да гарантира лесното им качване в интернет, Facebook стартира удобен инструмент, наречен Spectrum.

Spectrum е библиотека за обработка на изображения за Android и iOS и има за цел да подобри надеждността при качване на изображения, като същевременно ги направи по-малко взискателни по отношение на плана ви за данни.

Всъщност Facebook вече използва Spectrum в своята колекция мобилни приложенияза различни задачи за манипулиране на изображения, които са от съществено значение за намаляване размера на файловете, като изрязване, преоразмеряване и транскодиране. Това, което прави библиотеката особено интересна е, че тя не изисква от разработчиците да определят ръчно всички действия стъпка по стъпка, а по-скоро да заявят желания резултат. За да работи тя използва т.нар. “рецепти” в комплект с плъгини, сотирани от Facebook, за да се даде приоритет на най-ефективните. Компанията представи Spectrumна конференцията droidcon SF.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This