facebook

Facebook въвежда нова функция, която ще даде на потребителите повече спокойствие, по отношение на достъпа на другите до профилната им снимка.

Социалната мрежа обяви, че пилотната програма ще е активна в Индия и е предназначена за защита от злоупотреби, чрез набор мерки за безопасност, наречени „photo guard”. Тя ще предотврати изтеглянето на снимката от друг потребител, или споделянето й с други хора, както и тагването на такив в профилната снимка.

Функционалността първоначално е замислена като приложение за Android, а когато се активира защитата, ще се визуализира като синя граница около профилната снимка. Компанията си партнира с индийски илюстратор, за да я направи по-атрактивна и завладяваща, чрез допълнителни опции.

В публикация в блога си Facebook обяснява, че е установила, че някои жени избират да не споделят профилната си снимка, защото се притесняват от това какво може да се случи с нея. Компанията вярва, че това решение ще помогне по някакъв начин, а ранните тестове показват, че то намалява със 75% възможността за копиране.

Докато в момента функцията е достъпна само в Индия, то гигантът обяви, че се надява тя да достигне до останалите страни съвсем скоро.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This