facebook_ar.0

Рекламите във Facebook ще станат по-интерактивни, след като компанията обяви вчера, че ще започне да пуска AR такива в News Feed. Тези AR реклами са в тестова фаза и потребителите в САЩ ще са единствените, които ги виждат към момента.

Новата функция позволява да се пробват продукти, които се рекламират, чрез процес, подобен на този на Snapchat филтрите. Facebook купи приложението MSQRD за добавена реалност още през 2016 година и добави филтри към функциите в Messenger и Facebook. Сега потребителите ще могат да тестват например очила от рекламата на Майкъл Корс, както и всякакъв вид стоки за електронна търговия. Те ще могат да си взаимодействат с дигиталните версии на модни аксесоари, козметика и мебели, преди да ги купят през приложението. В тестовете участват много големи магазини като Sephora, Wayfair и Pottery Barn.

Пазаруването в Stories на Instagram също ще се разшири в месеците преди празниците, а миналия месец компанията позволи на марките да поставят стикери върху историите, за да ги свържат и да дадат възможност на потребителите да закупят продуктите, рекламирани в тях.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This