facebook momentsВсеки от нас използва услугите на най-популярната социална мрежа Facebook за контакти с приятели и споделяне на снимки и преживявания, но инсталирахте ли Moments?

Tech Crunch съобщава, че компанията е започнала разпращане на предупредителни имейли до потребителите, призовавайки ги да инсталират и използват приложението Moments, което излезе през юли миналата година и дава възможност за частно споделяне на снимки с определени потребители, но все още не е така популярно, както основното приложение на социалната мрежа.


В съобщенията се казва, че снимките от мобилни устройства, които са синхронизирани с облака ще бъдат изтрити, ако споменатото приложение не бъде изтеглено и инсталирано преди 7 юли. Явно компанията има предвид изображенията, които се намират в папка Synced.

Очевидно с тази стъпка Facebook се опитва да принуди потребителите да използват Moments, против волята им. Това е част от нейната стратегия за отделяне на функциите в самостоятелни приложения, която започна преди две години с премахване възможността за изпращане на съобщения чрез официалното приложение Facebook и продължи с забраната за такива и от мобилния сайт на социалната мрежа миналата седмица. Това естествено доведе до принудителната употреба на друго нейно приложение – Messenger, за тези които не желаят да се откажат от възможността за чат с приятелите си, въпреки многото памет, която то заема и голямата консумация на батерия.

Добрата новина е, че ако все пак не желаете да използвате натрапеното ви приложение Moments, все пак ще можете да свалите своите снимки в Zip файл и те няма да бъдат безвъзвратно изгубени.

Може би този ход на Facebook няма да се понрави на болшинството от вас, но имайте предвид, че трябва да вземете съответните мерки преди 7 юли, за да не останете неприятно изненадани!

Pin It on Pinterest

Shares
Share This