facebook-stories-ios

През последните години станахме свидетели на добавянето на множество нови функции във Facebook Messenger, които направиха приложението по-интересно, но и много по-тромаво като цяло. За да поправи грешката си, компанията обяви, че си е поставила трудната задача, да опрости максимално интерфейса:

През последните две години добавихме много нови възможности в Messenger, въпреки че някои от тях така и не намериха своето място. Сега обаче, ще инвестираме усилия в опростяването и изглаждането на потребителския интерфейс на приложението“ заяви Дейвид Маркус.

Със своите 1.3 милиарда редовни потребители, Messenger е един от най-популярните чат клиенти за всички платформи и до момента най-голямата промяна в неговата работа беше въвеждането на ботовете през 2016 година. От тогава до сега те вече са над 200 000, като покриват тематика от игри до лични финанси и здраве. Не можем да не споменем и MessengerDay/Stories, камерата за добавена реалност в стил Snapchat, игрите и много други, заради които компанията трябваше да създаде изкуствения интелект M Suggestion, който да напомня на потребителите за многобройните опции. Въпреки, че те правят Messenger едно наистина притегателно място за милиони хора по света, съвсем логично се отразяват на работата му и това наистина се нуждае от бързо и ефективно решение.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This