facebook shops

Facebook и Instagram ще дадат голям тласък на онлайн пазаруването с Facebook Shops, която позволява на бизнесите да превърнат своите страници в магазини за феновете и последователите.

Според социалната мрежа, функцията ще помогне допълнително на малките компании, засегнати от икономическия спад заради COVID-19. Актуализацията, която започва да се разпространява сега е и най-големият ход на компанията в електронната търговия досега.

С Facebook Shops собствениците на фирми могат да създадат специална секция “магазин” на своята страница в двете социални мрежи и да предложат каталог но продуктите, които последователите им да разглеждат и купуват. Така социалните мрежи ще помогнат на собствениците на малки бизнеси да привлекат нови клиенти, с които ще имат възможност да разговарят в Messenger, WhatsApp и Instagram Direct.

instagram

Instagram ще получи специален раздел, който ще замени “activity”, чрез актуализация по-късно тази година, а функцията за стриймване на видео на живо ще поддържа shopping.Instagram. Видеото на живо ще се комбинира с пазаруването в следващите месеци, което ще даде възможност на инфлуенсърите да предлагат конкретни продукти и връзки за закупуването им.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This