galaxy-note-9-hands-on-pink-black-back

Samsung е най-големият производител на смартфони в света, а серията Galaxy S е най-успешната за Android смартфони. В този ред на мисли се очаква Galaxy S9/S9 + да са най-продаваните Android телефони тази година, въпреки прогнозите за по-слаба като цяло година на компанията.

Дори и с популярността на Galaxy S9 обаче, продажбите до момента са по-ниски от миналата година, която пък от своя страна беше по-слаба от предходната. Компанията дори призна, че целенасочено изтегля датата на премиерата на Note 9 напред, за да компенсира този проблем. Имайки предвид всичко това, едно нещо става ясно – Samsung залага на успеха на своя фаблет, който респективно ще окаже влияние и върху бъдещата й стратегия.

Сега, когато Note 9 вече е факт, можем да прогнозираме, че той няма да се продава като своя предшественик Note 8. Главната критика към смартфоните от серията S беше, че не предлагат кой знае какви подобрения, спрямо предишните модели, а визуално са почти идентични с тях. Note 9 има същия проблем – невероятно сходни характеристики с няколко малки ъпгрейда и определено липсва факторът „Уау“, който да накара потребителите да ъпгрейднат на всяка цена. За средния потребител, Note 9 не е нещо невиждано, докато цената му, която започва от 1000 долара за базовия модел, е значително по-висока от тази на Note 8. Това разбира се ще отблъсне много от средните потребители, докато целевата аудитория на устройството са заможните бизнесмени. Дори маркетинговите материяли на компанията се фокусират върху дългия живот на батерията, допълнителното място за съхранение, бързината и прочие, което е лош знак. Разбира се Note 9 си остава прекрасен телефон, който ще се поддържа дълго от компанията, но това едва ли е достатъчно, за да увеличи продажбите му толкова, колкото се очаква. Независимо от всичко, 2018 се очертава като слаба година за Samsung, поради липсата на новаторство, а новият фаблет няма да оправдае очакванията на гиганта. Можем да заложим на това, че Samsung ще си вземе поука и следващата година наистина ще ни изненада с вълнуващи продукти, но все пак до тогава има още много време.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This