Unpacked

Galaxy Note 9 е шансът на Samsung да окаже влияние тази година, след хладния прием на предишния й флагман. За целта Note 9 се нужда от ефекта „Уау“, който липсваше на S9. С новия си фаблет, компанията е предприела много проста стратегия – колкото повече, толкова повече. Според слуховете, Note 9 ще има повече памет за съхранение, повече RAM, повече дебелина и тежест и по-голяма, 4000mAh батерия. Ice Universe обаче отбелязва, че фаблетът няма да има възможност за бързо зареждане, което означава, че батерията му трябва да издържа повече от един ден, а самото зареждане ще отнема много време. Технологичният наблюдател отбелязва в Twitter, че Note 9 идва с 10W зарядно, като така времето за пълно зареждане ще е около 2.5 часа.

Според доклад на Forbes, това може би се отнася просто до средната честота на зареждане, но по този начин теоритичните стойности могат да са по-високи от 10W. Независимо от това обаче, те са доста по-ниски от тези на конкурентите като OnePlus например, чиято DashCharge може да се зарежда на 20W.

Докато липсата на функиця за бързо зареждане в Note 9 е разочароваща за устройство от този клас, то предишната история с проблемите с батерията може би е в основата на това решение. Както най-вероятно си спомняте, Note 7 имаше сериозен дефект именно в батерията, който причини стотици случаи на самозапалване и доведе до спиране и изтегляне на устройството от пазара. Като имаме предвид това, можем да предположим, че Samsung е заложила на безопасността, въпреки удълженото време за зареждане.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This