samsung-galaxy-s9-concept

Помните ли всички тези слухове за iPhone X, който уж щеше да дойде с вграден под екрана сензор за пръстови отпечатъци? Сега се оказва, че Apple никога не е губила времето си в разработката му, а се е концентрирала върху иновативната функция Face ID, която в бъдеще ще замени Touch ID при всички модели iPhone.

Слуховете гласяха също, че Samsung обаче, все още работи върху технологията за вграждане на сензора под дисплея, след като не успя да постигне приемливи резултати навреме за премиерата на Galaxy S8 и Note 8 тази година и може би най-сетне ще го направи с Galaxy S9, който ще дебютира в началото на 2018 година, или може би поне за Note 9.

Според Investor, корейският гигант вече е решил да не монтира спорния сензор под екрана, но и да не го поставя отново на гърба на смартфоните, което предизвика недоволството на потребителите. Според източници от индустрията, Samsung е финализирала хардуерните спецификации на S9 и дори има готов прототип още от миналия месец, чието масово производство се очаква да започне през декември, за да може той да се противопостави на iPhone X. Трябва да припомним, че някои източници твърдяха, че компанията работи по усъвършенствана технология за лицево разпознаване, „вдъхновена“ от Face ID на Apple. Ice Universe заяви в Weibo, че Galaxy S9/S9+ ще имат същите размери като предшествениците си, което предполага, че дизайнът им няма да се промени много, но от друга страна някои спекулации сочат, че задния панел ще претърпи значителни изменения. Къде точно ще бъде монтиран сензорът за пръстови отпечатъци обаче, все още остава загадка, особено след като патент на компанията разкри, че той може да се намира в подобна на изрязаната част на екрана на iPhone X, но върху долния ръб на телефона. Дали гигантът ще направи такава генерална промяна, или ще заложи на сигурното, вдъхновен от своя най-голям конкурент, предстои да разберем.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This