Google-adds-Stories-800x334

Функцита Stories дебютира в Snapchat, но след това беше копирана от Instagram, WhatsApp, Facebook и много други. Сега Google добавя функцията Web Stories към своята емисия Discover. За незапознатите това е емисия от статии, състояща се от редица теми от цялата мрежа. Обикновено се появява, когато плъзнете надясно от началния екран на Android, или когато отворите приложението си Google на мобилно устройство и плъзнете надолу.

Google твърди, че Web Stories носят визуално и завладяващо изживяване в Discover. Въртележката Stories вече се предлага в Индия, САЩ и Бразилия и помага да намерите някои от най-добрите визуални съдържания от цялата мрежа. Компанията очаква тя да достигне до повече държави и на повече езици.

IN carousel preview

За да разгледате Web Stories в Discover, трябва да отворите емисията и ще бъдете посрещнати от новата функция. Можете да докоснете, за да преминете напред към следващата страница, или да плъзнете до съвсем различна история във въртележката, както и да ги гледате на цял екран. За създателите и издателите няма допълнителен дял от приходите от реклами в Story, а авторите имат пълен контрол върху хостинга, споделянето и добавянето на връзки към историите. Компанията твърди, че над 2000 уебсайта вече са публикували истории, които са индексирани от Google.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This