google

Днес, когато голяма част от информацията ни се намира в Google акаунта, не можем да си представим какво би се случила, ако една сутрин се събудим и него го няма.

В зависимост от това до колко сме интегрирани в екосистемата, подобна забрана би могла да е нещо повече от неудобство. Липсата на достъп би означавала огромни спънки във всекидневната ни работа, тъй като няма да можем да използваме Gmail, Google Drive, Google Photos и Google Play и това са само част от услугите, до които достигаме, благодарение на акаунта си. Но възможността за пълна забрана до профила ви е напълно реална и това фигурира в общите условия, свързани с профила. Услугата може да бъде спряна, ако потребителят не се съобразява с правилата на Google, или ако се разследват съмнения за нарушения. Тоест, ако злоупотребявате, или пречите на услугите, използвайки продукти, предназначени за хакване и безплатна употреба на платени приложения от Play Store, може някоя сутрин да осъмнете без Google акаунт. Компанията е фокусирана върху атаките срещу своите продукти и разполага с пълната власт да реши дали някой злоупотребява с дадена услуга, или не. Пример за това е фактът, че наскоро редица потребители получиха забрана за профилите си в YouTube заради спам на видео емисия с емотикони и им отне дни да ги възстановят, а част от тях изгубиха данни. Gmail има над 1.2 милиарда активни потребители, което е около 15% от населението на Земята, а блокирането на профила ви може да е пагубно просто, защото няма да имате достъп до тази така популярна услуга. За потребителите на Android обаче, това би означавало, е вече няма да могат да използват своите устройства пълноценно и единственяят изход би бил създаването на нов акаунт.

Ако това ви се случи, има няколко стъпки, през които трябва да преминете, за да се опитате да си върнете достъпа. Първо тябва да разберете защо акаунтът ви е бил блокиран, което може да стане от съобщението при опит за влизане в него. След това трябва да последвате линка за възстановяване от същата страница и инструкциите в него. Google предлага процедура за обжалване, а резултатът може да се очаква в рамките на два работни дни.

За да не попадате в подобна ситуация, може би е добре да не разчитате за всичко на услугите на гиганта и разбира се, ако го правите, да не нарушавате правилата им.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This