wear_os_system_update

Нещата, които потребителите не харесват в Wear OS не са малко, но на първо място е животът на батерията и и именно заради това по време на I/O, Google обяви плановете си да го увеличи в Android P, като намали пприложенията, които работят на заден план.

Въпреки това, след като визуализира промените в бета версията за разработчици, компанията реши да отмени промените и да възстанови нещата така, както бяха преди. Android P за смартфони също увеличава живота на батерията, но използва различен подход, чрез нещо, наречено App Standby Buckets, което посочва кои от тях се използват най-малко и ограничава процесите във фонов режим. Въпреки това екипът на Wear OS реши да блокира заданията и алармите за всички приложения, независимо от употребата, а това беше и актуализацията, която получи най-много отзиви от страна на разработчиците.

В бъдеще целта е да се използва App Standby Buckets, която работи и в Android P, за да се прецезират настройките в Wear OS, като се увеличи живота на батерията, без това да притеснява разработчиците и да направи интелигентното ползване на приложенията по-малко функционално. За съжаление, проблемът с батерията е само един от многото въпроси, които трябва да бъдат решени, ако Google иска да се пребори с конкуренцията, въпреки че слуховете сочат, че компанията подготвя Pixel Smartwatch, а новият чип на Qualcomm ще е от решаващо значение за бъдещето на Wear OS.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This