Pixel Buds

Заедно с новото поколение смартфони Pixel 2 и Home, Google представи и няколко други устройства, сред които първите си безжични слушалки Pixel Buds.

Това не трябва да ни изненадва, тъй като и двата модела Pixel 2 не разполагат със стандартния 3.5 мм жак за слушалки, подобно на iPhone. За разлика от AirPods обаче, двете части на Pixel Buds са свързани помежду си с кабел и се управляват чрез сензорна зона върху едната от слушалките. Батерията им гарантира 5 часа автономност може да се презарежда в движение, с помощта на специалния калъф за носене. Това, което ги отличава от останалите модели на пазара е наличието на поддръжка за Google Assistant, който позволява превод в реално време от над 40 езика. Pixel Buds ще се продават в синьо, черно и бяло, подобно на цветовете на Pixel 2 и ще струват 179 евро.

google-clips

Второто любопитно устройство, което показа гигантът е камерата Google Clips, която разчита на изкуствения интелект, за да запечати някои интересни моменти в кратки клипчета без звук, от които в последстви могат да се извадят снимки. Заснемането става автоматично, стига камерата да е поставена някъде и настроена, благодарение на алгоритъма Moment IQ, който може да различава интересни изражения, осветеност и композиция, като се самообучава постоянно. Камерата разполага с 12 мегапикселов сензор и 130 градусова оптика, 16 GB вградена памет и може да снима със скорост 15 кадъра в секунда, а батерията й позволява 3 часа автономна работа. Заснетите липпове се прехвърлят в телефона чрез WiFi, като Google Clips е съвместима с Pixel, Galaxy S7/S8, iPhone 6/6s/6s Plus/ 7 и 7 Plus. Цената й ще бъде 249 долара.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This