GoogleGoogle създаде уеб сайт за съвети и трикове, насочени към потребителите на нейната операционна система Android. Той има за цел да ги насочи как най-правилно и лесно да използват своите смартфони, таблети и телевизори.

Сайтът ще ви предложи информация за основните функции на операционната система, като снимки, известия, музика и прочие. В него ще намерите също и съвети как да пестите батерията на устройството си или да го персонализирате по свой вкус. Има общо 53 примера, за това как да направите резервно копие на снимките и данните си, в случай, че загубите или ви откраднат телафона. Представени са също гласовите команди и други полезни трикове, които ще ви улеснят в ежедневието.

Всеки е попадал в неприятната ситуация да си купи нов смартфон с непозната операционна система и просто да не знае от къде да започне. Следва безкрайно ровене в интернет, регистрация във форуми и низ от въпроси, а понякога намирането на полезни и точни отговори се оказва направо невъзможно. Точно за тези ситуации е помислил интернет гигантът, събирайки най-често срещаните въпроси на едно място, заедно с точните отговори, които ще ви насочат как най-бързо да свикнете с операционаната система.

Наред с Android смартфоните, на този полезен сайт, компанията предлага и някои трикове за Android Wear, Android TV и Android Auto, както и полезни ръководства за тези, които преминават към операционната система от iOS или Windows Phone. Разбира се Google ще развива и допълва информацията в бъдеще, като ще се стреми да привлече повече потребители в своята екосистема.

Въпреки, че Android е най-разпространената операционна система на пазара, има хора, които тепърва откриват нейните възможности и може би нямат към кого да се обърнат за помощ. Именно за тях Google е предвидила полезните ръководства и съвети на своя нов сайт.

Ако някога сте изпитвали затруднения с настройките на новия си телефон или смарт телевизор, може да потърсите решение тук.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This