google-home-mini

С наближаването на Google I/O 2018, компанията постави фокус върху своя асистент, публикувайки интересни факти за него в своя блог. В статията се отблеязва, че Google Assistant е направил впечатляващ бум в хардуерната съвместимост и вече работи с 5000 интелигентни домашни устройства. Този брой се е увеличил от 1500 през януари, което е наистина впечатляващ срок, на фона на факта, че компанията стартира Google Home в края на 2016 година с малко, или почти никакви съвместими устройства.

Разбира се този брой се очаква да нарастне в следващите месеци, а повече информация за това ще получим на I/O другата седмица, но някои марки вече се очертават като следващите приели асистента на Google и това са Harmony на Logitech и Hopper на Dish, като последната ще получи тази функционалност още следващия месец. Google споделя, че работи с още партньори, за да достави своя асистент директно в смарт телевизорите. Компанията наскоро добави към списъка си редица устройства за сигурност, в това число Nest, ойто беше и първият продукт, добавил нотификации за интелигентни позвънявания на базата на асистента. ADT, First Alert, Vivint Smart Home, August и Schlage също ще прибавят функцията към актива си.

Интелигентния дом е ключово поле за схватката между смарт асистентите, а Amazon направи важна крачка в тази посока с добавянето на хъб към Echo Plus, докато Apple тепърва полага основите с предлагането на HomeKit и HomePod. В много отношения интелигентните говорители са средството, с което компаниите искат да наложат своите асистенти в домовете на потребителите. Google обяви плановете си да следва стъпките на Amazon, като инвестира в стартъпи в ранна фаза, които използват Assistant.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This