google-home

Google Home беше рекламиран като асистент и това е вярно, тъй като той може да ви отговори на въпроси, да ви напомня за предстоящи събития, или просто да намери нужното в мрежата.

В една от актуализациите му, която Google пусна наскоро без много шум, устройството получи и любопитната възможност да отговаря на две гласови команди едновременно. До сега беше възможно да се изпълни само една команда в даден момент, което означаваше, че е нужно да се изчака обработката й, преди да зададете следващата. След ъпдейта вече можете спокойно да кажете фразата „кажи ми колко е часа и какво е времето“ и ще получите отговор и на двата си въпроса. Това е малка промяна и ще трябва да формулирате правилно задачите, за да сработи, но все пак е стъпка в правилната посока, която в крайна сметка ще направи Google Home едно по-интуитивно е естествено устройство.

Все още не е ясно дали актуализацията е налична за Google Home във всички региони и определено не е на разположение за Google Assistant в смартфоните, но най-вероятно и това ще се случи скоро.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This