google-lens

Ако търсите лесен начин за достъп до Google Lens, вече можете да го направите, чрез самостоятелното приложение в Google Play. То позволява на всички потребители да се възползват от сравнително новата функция, дори и, ако устройството им не предлага тази опция по подразбиране. С новото приложение Lens ще имате достъп до същата функционалност, както обикновено, но пак имате възможност да я изберете с помощта на Google Assistant.

Google Lens направи своя дебют на I/O 2017 и позволява извличането на текст и хипер връзки от изображения, както и идентифициране на различни забележителности по света. Функцията стана достъпна с първите телефони Pixel в края на 2017 година, а след това достигна до останалите устройства през март тази година, като на 16 март зарадва и потребителите на iOS. Съвсем скоро Google обяви няколко актуализации за Lens, които я правят още по-полезна. На Google I/O 2018, технологичният гигант разкри, че Lens вече е вградена в приложението за камера на 10 производителя: LG, Motorola, Xiaomi, Sony, Nokia, Transition, TCL, OnePlus, BQ и Asus. С нея можете да получите информация за продукт, който ви харесва и, ако опцията е налична, директно да го поръчате, чрез Google Shopping, а Smart Text Selection ви позволява да насочите камерата към текст и да го копирате, преведете, или изпратите.

С цялата тази функционалност, не е чудно, че потребителите търсят лесен начин за достъп до Lens, но трябва да отбележим, че въпреки че вече е самостоятелно приложение, то не е съвместимо с всички устройства с Android. За да го ползвате, трябва да сте инсталирали Marshmallow или по-висока версия на операционната система.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This