Google обявиха новата си услуга, наречена Google Wallet, която ще превърне мобилния телефон в портфейл. Приложението съхранява кредитни и дебитни карти, талони с отстъпка и карти за редовни клиенти в паметта на телефона. Компанията маркетира услугата си като по-сигурна от самите карти за разплащане, с които ще ви позволява да работите.

Компанията възнамерява да интегрира виртуалните оферти и отстъпки с клиентите на крак, „носейки на търговците таргетиран офлайн трафик“, поясни Спенсър Спинъл, директор на отдел търговски партньорства в Google.

Плановете на Google за Google Wallet не се ограничават само до разплащания.

„Google Wallet е мобилно приложение, затова ще има много повече функционалности отколкото обикновения портфейл.“, казват от Google.  „Ще можете да съхранявате кредитни карти, оферти, карти за редовни клиенти и карти за подаръци, но без да ви пълнят джобовете. Плащайки с едно докосване на екрана, също ще получавате автоматично нови предложения и ще трупате точки. Някой ден, дори неща като бординг карти за самолетите, билети, лични карти и ключове биха могли да бъдат част от Google Wallet.“