Не съм голям фен на Blogger.com, просто защото предпочитам платформата WordPress. Но голяма част от най-интересните за мен български блогове са качени там. Блогове, които следят актуалните теми в обществото и споделят различни мнения. И най-вече пишат така, че всеки читател желае да коментира.

Затова в тази статия ще предложа две алтернативни системи за коментари, които можете лесно да интегрирате в блог на Blogger.com. Те предоставят нови функции като поддръжката на gravatars, абонамент по имейл за нови коментари и още, за които ще разберете в следващите няколко реда.

Intense Debate

Intense Debate вмъква web 2.0 мотиви в системата ви за коментари. Вече дискусиите могат да се проследяват, тоест посетителите не трябва сами да проверяват дали имат отговори.

Всеки коментиращ има профил, който показва последните му коментари, профилите му в социалните мрежи като Facebook и Twitter, линк към неговите уебсайтове и блогове. Пример за такава страница можете да намерите тук.

Благодарение на Intense Debate ще създадете една мини-социална мрежа, ще изградите по-ефективно общество от коментиращи посетители, каквото системата по подразбиране в Blogger.com не може да направи.

Системата за импорт и експорт на коментари гарантира, че няма да загубите старите си коментари, нито новите, ако решите да смените системата с друга.

Инсталира се с няколко клика и безплатна регистрация.

JS-Kit Comments

JS-Kit Comments е също толкова лесна за интегриране система, която също поддържа gravatars, линкове към социални мрежи и списък с коментарите на посетителя.

За разлика от горната система, JS-Kit Comments отваря профилите на посетителите в самата страница (а не в нова), поддържа постване на YouTube клипове и добавяне на изображения към коментарите.

Отново при инсталация се синхронизира със старите коментари във вашия блог и няма никаква загуба.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This