hilton

Все повече хотели позволяват използването на iPhone, или дори Apple Watch за отключване на вратите на стаите, но веригата Hilton беше първата, която експериментира масово с технологията преди 3 години и твърди, че сигурността й вече е доказана.

По данни на самата верига, системата за отключване със смартфони вече се използва в около 1700 хотела в САЩ и Канада и е достигнала 11 милиона операции, без да е налице нито един пробив. Компанията ще я внедри и в Обединеното кралство, като ще започне с 10 хотела, а до края на годината броят им ще достигне 100.

Всъщност технологията беше използвана за пръв път от малки хотелски вериги като Aloft. Заключващите устройства, които се управляват с приложение, се използват и в домовете, а August Smart Lock е един от първите такива продукти на пазара и добави тази година и съвместимост с HomeKit на Apple.

Смарт ключалките стават все по-популярни и в играта се включват основни компании, като Yale, Kwikset и други, а бърза проверка в Amazon показва колко са популярни те.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This