Nokia-8-Android-Oreo-update

Nokia 8 стартира във Филипините миналата седмица с 40 минутно събитие, на което станаха ясни и някои други любопитни неща за плановете на компанията.

Тъй като HMD Global се ангажира с Pure Android за своите смартфони с марката Nokia – изчистена версия на операционната система, която може да се актуализира бързо – тя обеща Android Oreo за всички модели. Това, което е още по-интересно обаче е обещаниието за следващата версия на операционната система, чието име ще започва с буквата „P”. Така серията Nokia ще получи две големи актуализации.

Що се отнася до устойчивостта на устройствата ни, ние се ангажирахме, че когато си купувате дори Nokia 3, ще получите Nougat, Oreo и P” обяви Шанън Меад, мениджър на HMD Global за региона, след което изказа някои предположения за името на следващата версия на операционната система пред аудиторията.

Разбира се все още е рано да мислим за Android 9.0, тъй като тепърва предстои актуализацията до Oreo, но все пак едно подобно обещание звучи добре. До сега компанията пусна на пазара Nokia 3/5/6/ и 8, като до края на годината се очакват още няколко модела.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This