HTC U11

Измина доста време от премиерата на Android Oreo, но освен ако нямате телефон с логото на Google и не сте готови да се включите в бета тестове, вие нямате избор, освен да чакате ъпдейта.

Един от първите модели, които са извън Pixel и Nexus сериите на Google, и който ще получи новата версия на операционната система е HTC U11, стана ясно от изявление на самата компания преди два дни. Това се отнася за отключените телефони, докато тези, които работят само с карти на даден оператор, ще трябва да изчакат още малко. Сред късметлийските устройства, които ще зарадват собствениците си с ъпдейт са още HTC 10, U Ultra и U11 Life, но все още няма точни дати, когато това ще се случи.

Всъщност Oreo не е голяма актуализация. Нейните най-забележителни подобрения са приоритетният подход към известията, „видеото картина в картина“, преработената Google feed и новите емотикони. Повечето големи промени са „под капака“, като рамката, която отделя софтуера на трети страни от сърцевината на Android и позволява рационализиране на бъдещите ъпдейти на самата операционна система. Въпреки всичко трябва да отбележим, че Oreo все още присъства едва на 0.3% от активните устройства, което е минимален процент, в сравнение с конкурентната операционна система iOS 11, която беше на над 10% от i-устройствата само 24 часа след официалната си премиера.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This