htc-vive-standalone-vr

HTC заложа бъдещето на своята платформа за виртуална реалност Vive и значителна сума пари, за да докаже качествата й.

Фондът на стойност 100 милиона долара Vive X, който беше създаден миналата година, вече навлезе в третата фаза на проучванията си, свързана с човешкия ум. Базираната в Сан Франциско компания Neurable е една от 26-те, които са дали пари в този кръг на изследванията, чиято цел е да се разработи интерфейс между мозъка и компютъра (BCI) за контрол на VR, чрез неинвазивни методи за сканиране. BCI вече има известен успех, който позволява на комуникация на невронно нива, а компанията разполага и със слушалки Vive за тестовете, с които се опитва да предизвика интересни реакции от потребителското изживяване във виртуалната реалност и да ги сведе до определен ефикт.

Наред с това Configreality в Шенжен работи върху алгоритъм за удължаване на усещането за изминато разстояние, а Loox Labs в Тайпе разработва емоционална платформа за анализ, която ще оценява очната и мозъчна активност, за да може да повлияе върху процеса с програми и игри. Едно от текущите й изследвания е проектът за проследяване на напредъка на участниците, които използват виртуалната реалност, за да овладеят фобиите си.

Това са само част от компаниите и техните разработки, които участват в амбициозните изследвания за създаване на още по-съвършени устройства.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This