Huawei

В петък, главният изпълнителен директор на Huawei, Ричард Ю представи на изложението в Берлин новия процесор на компанията, който ще видим за пръв път в Huawei Mate 10.

Въпреки, че флагманът на китайския гигант ще дебютира следващи месец, Ю не разкри повече подробности за него, а се съсредоточи върху чипсета Kirin 970, който ще го захранва. Той разполага с 8-ядрен CPU и 12-ядрен графичен процесор и специална технология за невронна обработка, или NPU, така че задачите за изкуствения интелект могат да се изпълняват директно на телефона, вместо да се прехвърлят в облака. Това означава един по-бърз и ефикасен смартфон, който в сравнение с четириядрения процесор Cortex-A73, ще предостави 25 пъти по-висока производителност. На практика, устройство работещо с Kirin 970, може да разпознае 2000 изображени в минута, докато iPhone 7 например, сортира 487 кадъра за същото време.

Сравнението с iPhone е интересно, тъй като десетият юбилеен модел на Apple ще бъде представен на 12 септември, около месец преди флагмана на Huawei и също е фокусиран върху AI функциите. Не е ясно обаче, дали процесорът А11, който ще го захранва има подобен компонент, предназначен за AI обработка.

Kirin 970 има процесор с двоен сигнал, който трябва да се фокусира по-бързо и да реагира по-добре. За да докаже това Ричард Ю показа две снимки направени в движение, едната заснета с устройство работещо с новия чипсет и една от Galaxy S8, като първата изглеждаше много по-контрастна.

8A086D44-80FC-4D0E-8110-A79496CD226F

Сред другите характеристики на Kirin 970 са поддръжката на две SIM карти и 4.5G LTE модем, способни да достигат 1.2 Gbps скорости на мрежата. Разбира дали всичко това е истина в реалния живот, ще разберем когато Huawei обяви новите си устройства на 16 октомври.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This