huawei

Huawei е водещ производител на смартфони в Китай, а сега успя да изпревари по продажби дори Apple, за юни и юли, според анализа на консултантската фирма Counterpoint Research. Така китайския гигант се класира на второ място в света, след Samsung, а Counterpoint твърди, че това е благодарение на постоянните инвестиции в научноизследователска и развойна дейност, както и на агресивния и творчески маркетинг.

counterpoint

Всъщност цифрите за август все още не са публикувани, но консултантската фирма твърди, че продажбите и за този месец, отново ще се окажат силни, точно преди премиерата на новото поколение iPhone.

Cuonterpoint посочва, че Huawei има слабо присъствие на пазарите в Южна Азия, Индия и Северна Америка, което ограничава потенциала й, но той е достатъчен да заеме второто място. Най-силният пазар на гиганта е Китай, но марката е популярна още и в Европа, Латинска Америка и Близкия Изток.

counterpoint 2

Телефоните на Huawei станаха популярни благодарение на дизайна си, големите дисплеи и разширените функции на камерата, но Apple няма от какво да се притеснява, тъй като iPhone 7/7 Plus остават най-продаваните модели в света. Изненадващо, въпреки увеличаването на продажбите, смартфоните на Huawei не намират място в топ 10 на най-продаваните устройства.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This