Huawei

Asus и Razer, които наскоро представиха своите геймърски телефони ще имат нов конкурент в лицето на Huawei, третият по големина производител на телефони в света, който подготвя подобен модел, предназначен да излезе на пазара тази година. Новината идва от GadgetMatch, но всъщност е разкрита от президента на Huawei, Джим Хю, който обяви, че геймърското устройство ще излезе през втората половина на годината, а през следващата компанията ще покаже и сгъваем модел.

Нямаме представа как би изглеждал геймърският телефон на Huawei, но той със сигурност ще включва оптимизирана версия на GPU Turbo технологията на компанията, която увеличава производителността на устройството с до 60%, като същевременно намалява консумацията на енергия с 30%. Тя беше добавена вече към няколко модела на гиганта, включително и P20. Що се отнася до спецификациите, ако се съди по Asus ROG Phone, чийто хардуер омаловажава дори iPhone X, можем да допуснем, че Huawei няма да остане по-назад. Въпреки, че все още не е на пазара, Asus ROG Phone включва 8 GB оперативна и до 512 GB вградена памет и процесор Snapdragon 845 с овърклок. Huawei ще трябва да отговори с още по-бързия Kirin 970 и достатъчно памет, а за визуалните ефекти, може би ще се насочи поне към 90 HZ честота на опресняване и HDR AMOLED екран с резолюция 3К или повече.

Всъщност Asus разработи цяла екосистема за своя ROG, която се грижи за геймърите и множеството конфигурации като традиционен геймапд, клавиатура и мишка. ROG има дори air triggers, които задействат чувствителни на допир буфери отстрани на устройството и служат за охлаждане. Независимо дали Huawei ще покаже подобен комплект аксесоари, или ще прегърне RGB манията, има причина да вярваме, че ще представи нещо наистина невероятно. Истинското предизвикателство е конкуренцията със собствените й модели, които на практика могат да осигурят на потребителите почти всичко.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This