huawei-p20-pro

AnandTech установи, чрез тестове на няколко устройства на Huawei, че китайският производител е използвал процесора на друго устройство, за да постигне по-добра производителност при бенчмарк тестовете. P20, P20 Pro и Honor Play наблюдават типовете приложения, за да работят на пълна мощност при най-високи скорости за бенчмарк приложенията и с нормални за останалите. Това означава, че рейтинговите резултати от GFXBench и 3DMark са изкуствено завишени. Допълнителните тестове, извършени със заобикаляне на това завишаване сочат, че устройствата постигат с 40% по-ниски резултати.

huawei-phones-cheating-benchmakrs-3dmark-test

Д-р Уанг Ченглу, президент на Consumer Business Group на Huawei заяви, че компанията не се доверява на настоящите бенчмарк програми, за да покаже какво може в реални условия и иска стандартизирана програма. Той призна също така и, че компанията се конкурира с други производители в областта на ефективния маркетинг.

В отговор на всичко това Underwriters Laboratories Benchmarks, която е собственик на 3DMark реши да добави към черния си списък Huawei P20, P20 Pro, Nova 3 и Honor Play 3.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This