Instagram-700M

Социалната мрежа за споделяне на снимки и видео съдържание Instagram достигна 700 милиона потребители, което означава, че е удвоила броя им през последните две години.

От декември миналата година до днес, техният брой е нарастнал със 100 милиона, а наскоро компанията, собственост на Facebook обяви, че над 200 милиона потребители всеки ден използват функцията Stories, позволяваща качването на снимки и видео, които автоматично се изтриват след 24 часа. Въпреки, че е обвинявана, че копира идеи от своя конкурент Snapchat, Instagram явно се превърна в любимата социална мрежа на потребителите и стратегията й очевидно работи.

Само за сравнение ще отбележим, че Snapchat през февруари имаше 158 милиона потребители, което е по-малко дори от тези, използващи Stories на Instagram. За разлика от него, социалната мрежа има фенове от цял свят, като 80% от тях се намират извън САЩ, а вторият най-голям пазар е Бразииля с 45 милиона потербители.

Instagram дебютира на 16 октомври 2010 година, като за по-малко от месец събра своя първи милион поичтатели, а от тогава насам те не спират да се увеличават.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This