instagram-gif-update

По-рано тази година Snapchat и Instagram добавиха интеграция на популярната GIF услуга Giphy, която позволява на потребителите да добавят стикери към своите публикации и истории. Сега обаче и двете социални мрежи я премахват заради расистки стикери. В изявленията си компаниите посочиха, че услугата няма да е достъпна докато не приключи разследването.

Що се отнася до самия стикер, той се казва „death counter”, съдържа расистки намеци и беше открит и споделен първоначално в Twitter от Лиана Агмон, малко след което Instagram и Snapchat деактивираха интеграцията с Giphy в своите услуги.

Giphy веднага е отстранила въпросния стикер с довода, че нарушава указанията за съдържание и обясни, че той се е промъкнал поради грешка във филтрите. Компанията твърди още, че освен, че е отстранила расисткото съдържание, е проверила отново и всички останали налични стикери в библиотеката си. Персоналът й проверява съдържанието ръчно и поема отговорността за случилото се, като компанията се извинява на всички, почувствали се обидени от случая.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This