instagram

Instagram обяви две нови функции, свързани със Stories – малките видео клипове, които изчезват след 24 часа. С новата актуализаци, те вече ще могат да се запазват завинаги.

Пръвата нова функция се нарича Highlights и позволява да се споделят и групират историите, които ще се разположат в горната част на страницата в профила. Highlights ще се показват точно под биографията на потребителя и ще остават там, докато той не ги премахне, като това ще позволи избора на конкретни събития, на които искате да наблегнете.

Втората функция се нарича Archive и не е нужно да правите нищо, за да се възползвате от нея, тъй като е активна през цялото време. Когато вашите истории изтекат след 24 часа, те автоматично ще се архивират, а в профила си ще намерите бутон, който ще ви покаже архива. От там ще можете да разглеждате, споделяте, или добавяте към Highlights историите, а тези, които не искат да използват функцията, ще могат и да я изключат.

Този ъпдейт идва скоро, след като някои потребители съобщиха, че Instagram тества функцията Regram, която би позволила споделянето на чужди публикации, но докато Archive и Highlights са вече налични, от бутона Regram все още няма и следа.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This