instagram

Докато светът беше зает да изучава новите джаджи на Google, Instagram обяви въвеждането на нови функции за безопасност, насочени към намаляване на онлайн тормоза и насърчаване на добротата. Потребителите на социалната мрежа вече могат да съобщават за съдържание, което нарушава правилата на услугата, но Instagram ще използва и машинно обучение, за да открива тормоза в снимките и надписите и да ги препраща към екипа за преглед. Технологията вече започна да се разгръща и през следващите седмици ще достигне до всички потребители, а новият главен изпълнителен директор, Адам Мосери посочва, че инструментът ще помогне на онези потребители, които обикновено не отчитат насилието, като по-младата аудитория на мрежата.

1

Филтърът за обиди ще може автоматично да скрива коментари, а самите потребители ще имат възможността ръчно да добавят критерии за подпомагане на алгоритъма.

Втората функция, която Instagram представи е ефектът на камерата, наречен Kidness, за който компанията си партнира с Мади Зиглер. В селфи режим, сърца ще запълват екрана и вие ще бъдете насърчавани да тагнете приятел, като той ще получи известие, че сте го споменали в историята си и ще може да я сподели, или също да използва ефекта на камерата, зада разпространи доброто към някой друг.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This