instagram-focus

Instagram пуска функция за портретен режим, подобна на тази на Apple, която обаче ще работи и с видео. Focus portrait mode замъглява фона като същевременно оставя лицето фокусирано, за да изглеждат кадрите ви професионално. Според компанията, функцията използва фоново сегментиране и технология за лицево разпознаване, без за това да е нужна двойна камера. Тя може да бъде намерена в опциите за форматиране на Instagram Stories, заедно с Boomerang и Superzoom и вече се разпространява както за iPhone 6s, 6s Plus, 7, 7 Pls, 8 , 8 Plus и X, така и за избрани модели Android смартфони.

instagram-focus-vs-iphone-portrait

В сравнение с Focus portrait mode, Portrait mode на Apple, която се възползва от двойната камера на по-големите модели iPhone и iPhone X, се справя малко по-добре, но за сметка на това не е налична за останалите устройства на компанията и не може да работи с видео.

Всъщност новата функция ще даде на потребителите още една причина да изберат Instagram пред Snapchat и ще освежи опциите, предлагани от приложението. Заедно с нея Instagram започна да разпространява Mentions stickers, които правят лесно маркирането на приятели в дадена история със ситлизирана графика, вместо текст и ще е достъпна за потребителите на iOS. С нея те могат да изберат стикери за обозначения, да използват клавиатурата за търсене на потребителско име и да маркират приятелите си в оразмеряем стикер, който може да бъде докоснат, за да се види профила и генерира известие на отбелязания потребител.

instagram-mentions-stickers

Pin It on Pinterest

Shares
Share This