intel-vaunt-prototype-verge

Intel представи впечатляващо леки смарт очила, наречени Vaunt, които имат пластмасова рамка и тежат под 50 грама, но всъщност съвсем не са обикновен аксесоар. Електрониката, събрана вътре контролира лазер, който създава червено, монохромно изображение в окото ви, но очилата за разлика от Google Glass не притежават камера. Основната цел на Vaunt е да ви подняся опростени известия, докато извършвате всекидневните си дейности, а сензорите им за движение могат да открият къде се намирате по време на това, за да могат очилата да ви предоставят подходящата информация.

Лазерният лъч в окото ви не трябва да ви притеснява, тъй като той е в най-ниската част на клас 1 и е съвсем ненатрапчив, насочен към задната част на ретината.

Другата функция на Vaunt е Bluetooth, чрез която те се свързват с телефона ви и използват приложенията и сензорите му, за да се ориентират. Бъдещите им наследници може би ще имат и микрофон за работа с гласовите асистенти Alexa и Siri.

Според Intel, Vaunt ше е широко отворена платформа, която ще допуска разработката на външен софтуер, за да бъдат създавани повече полезни приложения, възползващи се от функционалността на очилата. Продуктът все още е в ранен етап на развитие, но концепцията е интересна и ергономична.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This