Google обнови приложението на YouTube за iOS със специален интерфейс за потребителите на iPad и iPhone 5 – чиито дисплей е издължен в сравнение с предишните смартфони на Apple.

Освен това, разработчиците на приложението са подобрили скоростта на зареждане на клиповете и са добавили поддръжка на AirPlay, което позволява на потребителите на Apple TV да снимат видео и да го синхронизират директно със своите устройства.

Над 25% гледания на видео клипове през смартфони и таблети

Хориа Суирдар, ръководител на новите технологии в YouTube, сподели че повече от 25% от изгледаните клипове във видео платформата са през мобилни устройства. Откакто Google представи новото iOS приложение през септември, компанията „усилено работи върху подобряването му, благодарение на обратната връзка на потребителите“, добави Суирдар.

През септември месец стана ясно, че последната версия на iOS приложенията на Google Maps и YouTube няма да бъдат включени по подразбиране, което изненада неприятно потребителите, а на Google се наложи да създаде нови самостоятелни приложения за двете си услуги. Апликацията на YouTube вече навърши четири месеца, а приказката е, че Google Maps е почти завършен и очаква одобрение от Apple, за да попадне в App Store.

YouTube @ App Store →