iphone-8-copper-gold

iPhone 8 няма да е евтин, благодарение на малките количества OLED дисплеи, които се произвеждат, разкри вицепрезидентът на Foxconn, Лу Зонгшенг в своя публикация в китайската социална мрежа Weibo. Според вече изтритият пост, доходността на OLED е 60%, като се има предвид, че разходите за изрязване на дисплея при нееднородни размери са високи. Той потвърждава също така и, че OLED панелите за iPhone се произвеждат от Samsung Display.

tc-img-preview

Освен това в мрежата изтекоха снимки на iPhone 8 в бяло, черно и нов медено златист цвят, като разбира се всичко това трябва да се приема с известна доза съмнение, тъй като Apple се опитва да запази в тайна плановете си за десетия юбилеен модел iPhone и по никакъв начин не е потвърдила информацията до момента.

От останалите изтичания до момента знаем, че тази година гигантът ще представи три модела iPhone – двата са лек ъпгрейд на текущия iPhone 7/7 Plus, а третият е този, на който се възлагат огромни надежди за цялостен редизайн и множество нови функции. Анализаторите очакват средната продажна цена на юбилейния модел да достигне 1100 долара, а някои от прогнозите посочват дори и 1200.

Ако това е вярно, то iPhone 8 ще е най-скъпия модел на компанията до сега, но тя ще отбележи десетия му рожден ден с изцяло нов дизайн, OLED дисплей от край до край, възможност за безжично зареждане и дори може да замени добре познатия ни Touch ID с функция за лицево разпознаване, благодарение на 3D система от сензори в предната камера. За сметка на това останалите два модела iPhone 7s/7s Plus, ще си останат с LCD екрани и може би вече досадния дизайн, наложен през последните три години, като ще получат стъклен заден панел и възможността за безжично зареждане, заедно с нов процесор и повече производителност, типични за „S” модификациите. Разбира се ще се наложи да изчакаме следващия месец, за да разберем кои от тези слухове са верни и какво точно ни е приготвила Apple по случай десетата годишинна на своя емблематичен смартфон.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This