Kickstarter, най-популярният сайт за колективно финансиране, от днес официално отвори врати и на територията на Обединеното кралство. Предприемачи, изобретатели и хора с креативни идеи вече могат да търсят финансова подкрепа от обикновените потребители на територията на Европейския съюз.

Десетки иновативни, полезни и уникални продукти вече видяха своята реализация на територията на Съединените щати, благодарение на колективното финансиране в Kickstarter.

Въпреки че този метод за събиране на средства онлайн, който позволява на хората с бизнес идеи да заобиколят традиционните бизнес ангели и инвеститори, е със спорна ефективност, официалното му навлизане в европейския уеб през Великобритания е повече от добра новина.

Досега предприемачите от Обединеното кралство (и от ЕС като цяло) трябваше да заобикалят много юридически препятствия, за да осъществят своите проекти с помощта на Kickstarter. Но островната страна няма да е последната спирка на компанията. В интервю за BBC, съоснователят й Янсей Стриклер обяви, че той и екипът му „имат интерес“ в разширяването в други страни.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This