Lenovo-Z5-front-back

Lenovo успя да генерира значителен интерес с някои провокативни и в крайна сметка заблуждаващи тийзъри, в очакване на старта на Z5. Както се оказа обаче, устройството не е толкова безупречно, колкото мнозина смятаха, тъй като съотношението екран-тяло е „само“ 90%, т.нар. брадичка е с ширина от 6.69 мм, а изрязаната част на екрана е по-тясна от тази на iPhone X. Тези компромиси директно ни насочват към Vivo и надеждата, че тя ще намери начин да се справи с поне един от тях в следващия си NEX продукт.

Но да се върнем на Z5, който въпреки всичко не е разочарование. За съжаление мнозина очакваха по-агресивно-футуристичен дизайн, което не се сбъдна, но все пак телефонът изглежда добре, а за цената си от 200 долара, трудно ще намери конкурент.

Точно така, 64 GB вариант се предлага в Китай за 1299 юана, а този със 128 GB вградена памет струва малко повече – 1799 юана, или около 280 долара, като предварителните поръчки вече са достъпни и ще започнат да се изпълняват на 12 юни.

И двете конфигурации идват с щедрите 6 GB оперативна памет, Full HD+ разделителна способност, Snapdragon 636, 3300 mAh батерия, двойна задна камера с AI подобрения и 16 и 8 мегапикселови сензори, сензор за пръстови отпечатъци, жак за слушалки и Android 8.1 Oreo с фирмения интерфейс ZUI 3.9.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This